De printergigant stuurde een e-mailwaarschuwing rond waarin het personeel gewaarschuwd werd voor de betaversie van WindowsXP, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. "Drie grote netwerken vertonen sinds 30 maart grote problemen. De oorzaak is direct terug te voeren op een installatie van WindowsXP", staat in de e-mail te lezen. Dat schrijft The Register.

Verder geeft Xerox al zijn werknemers de opdracht gegeven bestaande versies direct van het netwerk te verwijderen en geen nieuwe installaties uit te voeren van WindowsXP totdat 'het sein veilig' gegeven wordt.

De problemen bij Xerox deden zich voor bij vestigingen in Californië. Hoe groot de schade is, wil het bedrijf niet zeggen.

Hoewel het probleem direct terug te voeren was op installaties van het nieuwe besturingssysteem, wil het bedrijf de schuld niet meteen bij Microsoft leggen. WindowsXP bleek niet 'compatible' te zijn met apparatuur die door een ander bedrijf aan Xerox geleverd was.

<br/><hr width="100%" align="center" size="1" color="BLACK" noshade=""/><i>Eerdere relevante berichten:</i><br/><img src="/grafx/item_puntje_rood.gif" width="6" height="5" border="0" vspace="1"/><b>Microsoft biedt testversie OfficeXP aan</b> (03 april 2001)<br/><img src="/grafx/item_puntje_rood.gif" width="6" height="5" border="0" vspace="1"/><b>Microsoft verbant slechte drivers uit WindowsXP</b> (29 maart 2001)<br/><img src="/grafx/item_puntje_rood.gif" width="6" height="5" border="0" vspace="1"/><b>WindowsXP: verrassend nieuw én mogelijke problemen</b> (27 maart 2001)<br/>