Eredivisie Live meldde aan veel van de bezoekers dat het online stadion 'uitverkocht' was. Dat betekende dat de maximale capaciteit van de streams was bereikt. Ook mensen die al vooraf een kijkcode hadden gekocht voor 6 euro konden de kampioenschapswedstrijd tussen Ajax en FC Twente uiteindelijk daardoor niet zien.

Kijkcodes

Honderden voetbalfans klaagden over de onbereikbaarheid van de streams op Twitter. In sommige gevallen kregen ook kopers van kijkcodes te zien dat het virtuele stadion vol was en in andere gevallen haperden of stopten er de streams.

"De interesse was dusdanig groot dat de toegang noodgedwongen werd gesloten om de kwaliteit voor de internet kijkers te kunnen borgen. Bezoekers die al een kijkcode gekocht hadden en door de drukte niet meer terecht konden, kunnen zich melden bij de klantenservice", meldt Eredivisie Live op zijn site. Gedupeerde klanten krijgen hun geld terug. De organisatie zoekt bovendien samen met zijn streamingpartners uit wat er zondag is gebeurd.

Ziggo

Ook de site van kabelaar Ziggo lag rond Ajax - FC Twente plat vanwege grote drukte. Via die site konden Ziggo-abonnees eenmalige toegang tot de wedstrijd kopen, die vervolgens via de decoder en tv was te bekijken. Ziggo kon de klantentoestroom maar gedeeltelijk verwerken. De wedstrijd activeren ging zondag alleen nog telefonisch, maar er was op een gegeven moment een wachtrij van een uur.

De live-stream van de huldiging van de kersverse landskampioen Ajax door de lokale zender AT5 bezweek zondagavond ook enige tijd vanwege de grote populariteit.

Illegale streams

Vlak voor het weekend waren de voetbalclubs er in geslaagd om de illegale streamsite Vrijblijvend.com via de rechter op zwart te zetten. Kijkers konden zondagmiddag echter ook op andere illegale streams terecht. Daar werd, mede door het falen Eredivisie Live, dankbaar gebruik van gemaakt.

Nadelen van de illegale p2p-streams waren wel de slechtere beeldkwaliteit en de grotere vertraging vergeleken met de officiële, betaalde streams.