Dat zegt Nikki Hemming, directeur van het Sharman Networks, in een interview met CNet.

"Enkele andere spelers in de markt hebben ook al premiumversies gelanceerd, waarin geen adware zit. Ik denk dat we waarschijnlijk in het komende halfjaar een premiumversie van ons product zullen lanceren."

Volgens de Sharman-directeur zal een opgetuigde versie niet alleen reclamevrij zijn, maar ook nog tal van andere extra's bevatten. "Het wordt een KaZaA plus, plus, plus", aldus Hemming tegenover CNet.

KaZaALite

De introductie van een reclamevrije versie van KaZaA lijkt mede te worden ingegeven door de opkomst van KaZaALite: een uitgeklede versie van KaZaA zonder spyware. KaZaALite is Sharman een doorn in het oog.

In twee weken hebben 80.000 mensen deze 'piratenversie' van KaZaA gedownload en Sharman Networks bereidt juridische stappen tegen de Russische maker van KaZaALite voor.

Tegenover Wired News probeert Hemming KaZaALite zwart te maken. "Er zijn veel zorgen over deze sites, omdat ze instabiele codes uitgeven en een risico voor consumenten vormen."

Belastingparadijs

Dinsdag maakte KaZaA ook bekend een overeenkomst te hebben gesloten met het advertentiebureau DoubleClick. Het bureau zal de advertentieruimte bij KaZaA verkopen. Gebruikers van het uitwisselprogramma krijgen regelmatig nieuwe advertenties voorgeschoteld. Voor Sharman zijn de advertenties een belangrijke bron van inkomsten.

Overigens is nu ook bekend geworden waar Sharman Networks, dat een Australische directie heeft, officieel is gevestigd. Het bedrijf zit in Vanuatu, een belastingparadijs in de Stille Oceaan.