Het Californische bedrijf Broadcom heeft een nieuwe grafische chip ontwikkeld die gebruikers in staat stelt om tegelijkertijd TV te kijken en webpagina's te raadplegen.

De processor zal worden verwerkt in de decoders (set-top boxes) die nu worden gebruikt om het Internet toegankelijk te maken via de televisie (en de telefoon of kabel). Een televisiekijker kan met de nieuwe technologie televisiebeelden en webpagina's over elkaar laten vallen en rangschikken. De bediening van de nieuwe decoders is te vergelijken met de wijze waarop een PC werkt.

Philips – Let's make things better – heeft nieuwe technologie ontwikkeld die de andere kant op werkt: zijn Coney-insteekkaarten toont de beelden die eigenlijk bedoeld zijn voor digitale televisies op het computerscherm.

High-definition digital television is op dit moment voor de gewone consument nagenoeg onbetaalbaar (de simpelste modellen beginnen bij 10.000 gulden): door de verwerking van het digitale beeldsignaal te laten afwikkelen door een 400 MHz Pentium II-processor in een computer kan het geld op dure hardware worden bespaard. De kaart van Philips gaat in de winkel rond de 200 dollar kosten.

Philips verwacht in de Verenigde Staten zeker 700.000 tot 800.000 Coney-kaarten te kunnen afzetten. Probleem is wel dat pas een fractie van de televisiezenders in HDTV uitzendt.