Dankzij Exposé, zoals de nieuwe technologie heet, is het mogelijk om met een druk op de knop alle geopende vensters netjes naast elkaar te zetten. Exposé is een van de meer spectaculaire noviteiten van het nieuwe besturingssysteem Panther die Apple-topman Steve Jobs maandag op de Worldwide Developers Conference (WWDC) in San Francisco demonstreerde. Panther (MacOS X 10.3) wordt de opvolger van Jaguar (MacOS X 10.2). Het is de vierde grote update van het besturingssysteem MacOS X in vier jaar tijd (de eerste twee versies van MacOS X heetten respectievelijk Cheetah en Puma). Het instant messaging programma van Apple, iChat, wordt opgetuigd met schermvullende video: iChat AV. Hoewel iChat AV met elke (Firewire) webcam werkt, brengt Apple ook een eigen cam op de markt: iSight. Er is nu reeds een bètaversie van iChat AV beschikbaar voor Mac OS X versie 10.2. Daarnaast bevat Panther een vernieuwde e-mailapplicatie, waarmee het onder meer mogelijk is om e-maildiscussies als 'thread' weer te geven (vergelijkbaar met een 'thread' in een nieuwsgroep of discussieforum). Andere noviteiten in Panther zijn: - Pixlet: een in samenwerking met filmstudio Pixar ontwikkelde codec voor de weergave van HD-video.
- Nieuwe Finder. Het zoeken van bestanden moet daardoor een intuitiever worden en sneller gaan.
- Integratie van iDisk. De bestanden op de harde schijf worden automatisch gesynchroniseerd met de bestanden op de .Mac-internetserver.
- Preview. Volgens Jobs is Preview (in het Nederlands bekend als 'voorvertoning') 'de snelste pdf-viewer' ter wereld. Het doorzoeken van pdf-bestanden is een stuk eenvoudiger doordat het programma een overzicht geeft van alle pagina?s waar een bepaald woord gevonden kan worden.
- FileVault: beveiligt de inhoud van thuismappen met een 128-bits AES-codering.