De drie best bezochte beurs-sites van Nederland lijken de grote winnaar van de beurscrisis. Zowel Beurs.nl als Beursgorilla.nl en Belegger.nl zien een piek in hun bezoekerscijfers. De bezoekrecords volgen op de redding van Fortis afgelopen weekend en de afkeuring van een economisch reddingsplan van 700 miljard dollar in de VS.

Geen uitzonderlijke situatie

Volgens Minco de Boer, uitgever van onder andere Beurs.nl, is het een "no-brainer" dat de bezoekerscijfers pieken na Zwarte Maandag, maar hij laat weten dat zich gisteren geen uitzonderlijke problemen hebben voorgedaan met serverbelasting. Uit voorzorg heeft de site op maandag wel een externe rss-feed uitgeschakeld. "Het bezoek op de site stijgt in verhouding met hoe snel de beurs daalt," vertelt De Boer.

Drukste dag ooit

Beursgorilla.nl kende gisteren de drukste dag uit zijn geschiedenis, vertelt woordvoerder Joop van Vlerken. Hij geeft aan dat de cijfers 100 procent hoger lagen dan normaal het geval is en zelfs 50 procent boven het vorige record.

"We krijgen veel vragen van beleggers binnen, we moeten zelfs ook mensen geruststellen." Hij verwacht dat ook vandaag de bezoekerscijfers flink hoger uitvallen. "We hebben vannacht tot één doorgewerkt om vanochtend vroeg weer door te gaan."

Verdubbeling van bezoekerscijfers

Ook Belegger.nl zag de bezoekersaantallen verdubblenen

ten opzichte van een normale maandag. Bezoekers hadden vooral veel interesse in een informatiepagina over Fortis, maar ook andere banken zoals Dexia en ING Bank stonden in de belangstelling.