Een jaarabonnement op de dienst kost 49,95 dollar. Met één licentie kunnen gebruikers drie pc's met Windows XP beschermen. Het pakket OneCare bestaat onder meer uit antivirussoftware, een firewall, backupmogelijkheden en pc-tuningsoftware.

Ook het programma Windows Defender, de opvolger van Windows Anti-Spyware, is in het pakket inbegrepen. De bèta van OneCare is nu alleen beschikbaar voor inwoners van de Verenigde Staten. Het hele pakket zal vanaf donderdag ook buiten de VS verkrijgbaar zijn.

Met OneCare vormt Microsoft een regelrechte concurrent van antivirussoftwaremakers als McAfee, Trend Micro en Symantec, stellen analisten. De sfeer zal dan ook grimmiger worden, voorspellen zij.

Vorige week klaagde Symantec Microsoft nog aan wegens het gebruik van bepaalde opslagtechnologieën in Windows Vista. Symantec eist daarom dat de ontwikkeling van Vista wordt stopgezet.

Symantec komt naar verwachting aan het einde van dit jaar met een antwoord op OneCare. Dit project, dat bekend staat onder de naam Genesis, bestaat uit een reeks producten om pc's te beschermen tegen virussen en malware, identiteitsdiefstal en ander vormen van cybercriminaliteit.