Fathi stond aan het hoofd van de Security Technology Unit van Microsoft. Dit bedrijfsonderdeel wordt samengevoegd met de Trustworthy Computing-afdeling van de softwaremaker. De samensmelting is onderdeel van een reorganisatie binnen Microsoft waarbij afdelingen anders worden ingericht.

Door de reorganisatie ontstaan er vijf bedrijfsonderdelen, waarbij elke divisie zich toespitst op één enkel aspect van Windows. Aangezien zowel de Security Technology Unit als de Trustworthy Computing-afdeling zich bezighouden met beveiliging, worden deze samengebracht.

Naast het Trustworthy Computing-onderdeel, komen ook de volgende bedrijfstakken: Windows Engineering System, Windows Engineering Services, Windows Core System team, en een PC Hardware team. De reorganisatie zal in gang worden gezet zodra Windows Vista af is en geleverd wordt door pc-makers.

Het is niet voor het eerst dat een topman binnen zo'n korte tijd weer opstapt bij Microsoft. Na amper zes maanden voor het bedrijf te hebben gewerkt, vertrok rss-goeroe Niall Kennedy bij Microsoft. Kennedy twijfelde openlijk of Windows Live ooit het succes zal worden zoals hij dat voor ogen had.