De inmiddels 23-jarige Bevelander is volgens de BBC de man achter Cyberangels. Dit Amsterdamse bedrijf levert de hostingdiensten voor Superzonda, zo ontdekte de BBC.

Superzonda op zijn beurt zou weer verantwoordelijk zijn voor zo'n 20 tot 30 miljoen spammailtjes per dag. Bevelander reageert furieus op de beschuldigingen.

In een reactie tegenover WebWereld zegt Bevelander: "Er is geen enkel bewijs dat ik gelieerd ben aan, of iets van doen heb met, Cyberangels."

Rectificatie

"Dit is pure laster en grootste kolder. Ik wil dan ook dat ze het artikel rectificeren. Iedereen die niet rectificeert, krijgt mijn advocaten op zijn dak. Dit is net de Fabeltjeskrant", reageert Bevelander geïrriteerd.

Bevelander is niet van plan het erbij te laten zitten en stelt dat de 'financiële middelen om deze onzin te beëindigen, oneindig zijn'.

Kamer van Koophandel

De domeinnaam cyberangels.nl staat geregistreerd op naam van Cyber Angels BV. Dit bedrijf bestaat niet. Wat wel bestaat is Cyber Angels (zonder BV), zo blijkt uit gegevens van de Kamer van Koophandel.

Dit bedrijf leidt naar 'Domain for Web'. Bestuurder en enig aandeelhouder in dit bedrijf is 2 Face Holding BV, hetzelfde bedrijf dat volgens de KvK achter Bevelanders bedrijf Megaprovider zit.

Uit de gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt tevens dat zowel 2 Face als Megaprovider op hetzelfde adres zijn gevestigd.

Bevelander stelt echter dat dit 'stamt uit zijn verleden', waarin hij vooral bekend stond vanwege de vele domeinnamen die hij had geregistreerd.

<i><b><FONT COLOR="#CC0033">Update</FONT>, 15:00 uur:</b> Laatste alinea's toegevoegd.</i>