Het bedrijf was bezig met het opwaarderen van de netwerkcapaciteit, zegt Bevelander. "Klanten als 3Com, Durex en Warner vragen nu eenmaal veel bandbreedte. Misschien was het een ongelukkig tijdstip, maar goed het was aangekondigd op de website, daardoor waren we slechts 20 minuten down."

De 20-jarige Haarlemse internetondernemer reageert daarmee op berichtgeving van WebWereld op maandag. De site van Bevelander Internet Services was toen volgens hackers zeker twee uur offline nadat de computerkrakers erin waren geslaagd een bestand met klantgegevens te downloaden.

"Het bestand waarover de hackers het hebben is gewoon een logbestand van een mailscript op testservers van Bevelander", zegt Martijn Bevelander. "Er stond niets bijzonders in, alle dingen die erin stonden waren tests van medewerkers."

Specialisten van Hit2000 en Dutchthreat lieten gisteren via een woordvoerder weten dat Bevelander.nl lek is. Bovendien zou het bedrijf zijn website niet goed beveiligen. Hele directories waren met een simpele browser in te kijken, ook WebWereld kreeg toegang tot die directories. Die fouten blijken nu hersteld.

In een artikel in de Telegraaf, dat door diverse insiders wordt bestempeld als een 'advertorial', voorspelde Bevelander gisteren dat zijn bedrijf dit jaar een omzet zal behalen van 29 miljoen gulden. Die uitspraak resulteerde in hoongelach bij concurrenten. Bevelander houdt vast aan zijn voorspelling. "Deze omzet zal gehaald worden door de enorme groei die we nu doormaken en de overnames waar we nu mee bezig zijn."

Concurrenten blijven uiterst sceptisch: "Bij de verkoop van Vuurwerk aan Versatel werd melding gemaakt van een omzet van 6,5 miljoen", zegt een medewerker van een bekend hostingbedrijf. "Vuurwerk is veel groter dan Bevelander."

Bevelander schrijft dat hij 5000 domeinnamen, 97 serverhostingklanten en 8000 andere klanten heeft. WebWereld meldde maandag dat Bevelander volgens de domeingegevens bijgehouden door Vuurwerk 1299 domeinen in bezit heeft. Bevelander nuanceert dat. "Het script van Vuurwerk ziet alleen de nameserver als provider. Alle domeinen moeten onze nameserver, ns.bevelander.nl, gebruiken als nameserver willen ze in de lijst staan. Bij ons gebeurt dat niet. Daarnaast hebben we uiteraard com, net en org domeinen."

Domeinkaping

Dinsdag is naar buitengekomen dat enkele internetbedrijven een klacht hebben ingediend tegen Bevelander bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland.

Onder meer Etrade, Vuurwerk en Cistron worden genoemd als klagers. Een dochteronderneming van Bevelander, Domain For Web, registreerde een waslijst domeinnamen waar onder wwwetrade.nl, wwwvuurwerk.nl, wwwcistron.nl en wwwkpn-telecom.nl. Al die domeinnamen, opgemaakt uit de naam van Bevelanders concurrenten, verwijzen door naar de Bevelander-site.

"Ik heb niets te maken met die registraties. Het was een soloactie van een systeembeheerder bij Domain for Web, een zusterbedrijf", reageert Bevelander. "Het wordt allemaal teruggedraaid."