De softwarereus heeft deze week 20.000 exemplaren van bèta 1 van Office 2000 de deur uitgedaan. De officiële lancering van de meest gebruikte kantoorsuite staat voor ergens volgend jaar gepland – mogelijk al in het eerste kwartaal.

Zoals al eerder door Microsoft aangekondigd gaat de nieuwe Office geheel op de Internet-tour, in tegenstelling tot Office 97 die slechts enkele voorzichtige stappen op het digitale pad deed. Standaard worden documenten in Word opgeslagen als HTML en krijgen de eindgebruikers middelen om zonder tussenkomst van een webmaster documenten te publiceren op het web. Je hoeft er geen extra vaardigheden voor te leren, aldus product manager John Duncan.

Ook Excel en PowerPoint gaan op de schop, al zullen de verbeteringen en aanpassingen hier minder in het oog springen als bij Word.

De definitieve versie van Office 2000 voor power users zal verder worden voorzien van FrontPage 2000, waarmee gebruikers volledige websites kunnen maken en beheren. De 20.000 bèta-testers van Office 2000 krijgen deze herfst ook de beschikking over een preview van deze opvolger voor het webopmaakprogramma FrontPage 98.