Dat zegt Ernst & Young (E&Y) op basis van onderzoek via de zo geheten ICT Barometer. Volgens het consultancybureau zet de overheid de rem op het eigen ict-budget terwijl de bestedingen in het bedrijfsleven nog uit de startblokken moeten komen.

Ernst & Young benadert via het periodieke onderzoek zo’n zeshonderd managers uit het bedrijfsleven. Die verwachten een flinke afname in de bestedingen bij de overheid in de komende twaalf maanden.

Lichtpuntjes

Volgens Casper Kruijt, sectorleider technology bij E&Y, zijn er ook lichtpuntjes. Bedrijven met een omvang tussen 20 en 100 werknemers zijn juist wel positief over de toekomst. Ict-bedrijven zouden volgens hem zich in de komende tijd moeten richten op bedrijven van die omvang. Ook de sector handel en dienstverlening springt er positief uit.

Niettemin zijn die positieve signalen niet groot en sterk genoeg om de algehele daling tegen te gaan. Volgens Kruijt zal het tot in 2011 duren eer het bedrijfsleven de bezuinigingen van de overheid kan compenseren in ict-bestedingen.

Let op prijs

Kruijt adviseert ict-bedrijven extra aandacht te schenken aan hun prijsbeleid en creativiteit in dienstverlening. Voor de mkb-markt ziet Ernst & Young kansen in online backup, software as a seervice (SaaS) en gehoste emailprogramma’s. “Maar in de komende maanden moeten alle zeilen worden bijgezet”, zegt Kruijt.

Bron: Channelworld.nl