De computerfabrikant sloot het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2008 op 3 augustus af met een omzet van 14,8 miljard dollar. Dit is hoger dan waar analisten op hadden gerekend. De winst kwam uit op 733 miljoen dollar. Dat is 46 procent hoger dan de winst in dezelfde periode vorig jaar.

Topman Michael Dell waarschuwde echter wel voor het vergelijken van deze cijfers met die van voorgaande kwartalen. Ongeveer twee weken geleden maakte Dell bekend dat de resultaten van de fiscale jaren 2003 tot en met 2007 herzien moeten worden omdat de omzet in de boekhouding opzettelijk is verhoogd.

Dell is een intern onderzoek gestart om erachter te komen wie er met de cijfers heeft gerommeld. Uiterlijk op 12 november moet de computerfabrikant zijn herziene resultaten inleveren bij de Amerikaanse beurswaakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC).

Dell bevindt zich in een herstelfase en wil de kosten fors verlagen. In mei kondigde Michael Dell daarom een reorganisatie aan waarbij 8800 werknemers, oftewel 10 procent van het totaal aantal medewerkers, het veld moet ruimen. Ook is Dell in diverse landen gestart met de verkoop van computers via reguliere winkels.