In de uitnodiging voor de bijeenkomst refereert Apple aan de introductie van de iPod, die bijna vier jaar geleden plaatsvond. "Duizend muzieknummers in je zak veranderde alles. Dat gaan we opnieuw doen."

Apple wil verder nog niets kwijt over de aankondiging, maar de geruchtenmachine draait weer op volle toeren. Veel mensen gaan ervan uit dat Apple tijdens de bijeenkomst de vijfde generatie iPods zal lanceren. CNet speculeert dat Apple een video iPod zal lanceren.

In het verleden heeft Apple-bestuursvoorzitter Steve Jobs gezegd dat weinig consumenten zitten te wachten op draagbare apparaten waarmee het mogelijk is om films te bekijken, maar het lijkt dat hij daarop terug is gekomen.

In juli opperde The Wall Street Journal al dat Apple zou werken aan een iPod waarop video's kunnen worden afgespeeld. Volgens CNet heeft Apple platenbedrijven verteld dat het bedrijf werkt aan een video iPod.

Een andere mogelijkheid is dat Apple een iPod mini met kleurenscherm zal introduceren. Daarnaast kan Apple voor zijn iPod mini's overstappen op flashgeheugen (de iPod mini beschikt nu nog over een harde schijf). Eerder deze week werd bekend dat Samsung een groot deel van zijn flashgeheugen-productie reserveert voor Apple.

De presentatie van de iTunes-telefoon (van Motorola) behoort eveneens tot de mogelijkheden. Motorola is van plan deze telefoon nog voor het eind van september te leveren.