Een half jaar na de intrede van de eerste Raspberry Pi is de tweede versie een feit. De 2.0-versie van de open source mini-pc heeft verschillende bugfixes, kan nu usb-apparaten voorzien van stroom via de usb-poort en heeft bevestingingspunten voor bijvoorbeeld industrieel gebruik. De distributie van alle eerste versies is volgens de Britse ict-nieuwssite The Register vrijwel voltooid, waardoor recente kopers het nieuwe model al in handen kunnen hebben.

Problemen met HDMI opgelost

Het team achter de Raspberry Pi heeft goed geluisterd naar de feedback die het de afgelopen maanden heeft gekregen van gebruikers. In een blogpost zijn alle aanpassingen voor de 2.0-versie uiteengezet. Zo is er een oplossing gekomen voor de vaak gemelde problemen die er waren bij de aansluiting van de Pi op HDMI-televisies. Daarnaast is er een nieuw circuit op het micro-moederbord voor een reset van de Raspberry Pi.

Ondertussen komen er steeds meer toepassingen voor de open source mini-pc, die oorspronkelijk bedoeld is voor het onderwijs. Onlangs kreeg een ontwikkelaar het voor elkaar om na de eigen Linux-distro Raspbian Wheezy ook Firefox OS succesvol op de Raspberry Pi laten draaien. Het Amerikaanse wetenschapsinstituut MIT heeft het project onlangs op een prestigieuze lijst van technologisch innovatie gezet.

Een introductievideo voor nieuwe gebruikers van de mini-pc: Update: Gecorrigeerd dat de Raspberry Pi niet zichzelf oplaadt via zijn usb-poort, maar juist externe apparaten van stroom kan voorzien.