Dit heeft de KPN-dochter dinsdagochtend bekend gemaakt. Twee weken geleden onthulde WebWereld al dat er flink wat banen op de tocht stonden. Bronnen spraken toen echter over een kwart van het totaal aantal banen. Dat zijn er dus meer geworden.

In september werd al duidelijk dat er veel banen bij de redactie worden geschrapt. Dit maakt onderdeel uit van 'Operatie Jump', in de Amersfoortse wandelgangen Operatie Dump genoemd.

De 175 fulltime arbeidsplaatsen komen in het eerste kwartaal van 2003 te vervallen. De

directie heeft een hiertoe genomen besluit voorgelegd aan de ondernemingsraad. De reductie vindt

plaats bij nagenoeg alle afdelingen, maar de grootste inkrimping vindt plaats bij het Customer Contact Center en de redactie.

Sociaal plan

De internetaanbieder zal zich naar eigen zeggen maximaal inspannen om de betreffende

medewerkers te herplaatsen. Gedwongen ontslagen zijn echter volgens Planet Media 'onvermijdelijk'. Voor de 'opvang van de sociale gevolgen' heeft Planet Media Group een sociaal plan opgesteld. Op dit moment kent de KPN-dochter vierhonderd fulltime arbeidsplaatsen.

Eerder dit jaar werden de helpdeskvestigingen in Arnhem en Eindhoven al gesloten. Het internetbedrijf noemt de laatste reorganisatie 'een logische vervolgstap' hierop.

Planet Media zegt zich voortaan te zullen richten op kernactiviteiten als internettoegang en contentdistributie. Dit laatste houdt in dat het meeste nieuws voortaan niet meer zelf wordt gemaakt door een uitgebreide eigen redactie, maar elders wordt ingekocht.