Dat stelt stichting Kijkonderzoek na een onderzoek onder 3132 huishoudens. In een halfjaar tijd is het aantal Nederlanders dat digitale televisie ontvangt gestegen van 17 tot 24 procent.

Het bekijken van tv-programma's via de pc is nog een stuk minder populair, maar ook dit gebruik groeit. In de tweede helft van vorig jaar deed slechts 8 procent van de ondervraagden dit. In de eerste helft van dit jaar was dit gestegen tot 10 procent.

Verder noemt Kijkonderzoek de breedbeeldtelevisie behoorlijk populair. In de eerste helft van dit jaar had 37 procent van de huishoudens zo'n breed toestel. "Ook is er een lichte verschuiving zichtbaar van de traditionele naar de platte beeldbuis. Het percentage huishoudens dat een plasma- of lcd-scherm bezit, bedraagt respectievelijk 4 en 6 procent", aldus de stichting.

Tot slot blijken meer huishoudens een dvd-speler te bezitten dan een videorecorder. Uit het onderzoek kwam naar voren dat tweederde van de Nederlandse huishoudens een dvd-speler bezit. Nog maar 62 procent heeft een videorecorder.