Het aantal digibeten is het grootst bij lager opgeleide mensen in de leeftijd van 55 tot 75 jaar. Tweederde van hen maakte vorig jaar nog geen gebruik van internet, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekend.

Zo'n 83 procent van de Nederlanders had vorig jaar wel toegang tot internet. Van hen beschikt ongeveer 60 procent over een breedbandverbinding. Volgens het CBS zijn mailen, chatten en het zoeken naar informatie de populairste online activiteiten.

Veruit de meeste communicatie vindt per e-mail plaats. Chatten blijkt bij 40 procent van de Nederlanders populair te zijn. Onder jongeren is het aantal chatters zelfs twee keer zo groot. Ongeveer 6 procent van de internetters maakte gebruik van telefonie via internet.

Uit de cijfers blijkt verder dat het elektronisch winkelen aan populariteit wint. Van de internetgebruikers heeft ongeveer 60 procent ooit iets via internet gekocht of besteld. Een jaar eerder was dit nog ongeveer de helft van de internetters. Als er online aankopen worden gedaan, gaat het vaak om boeken, vakanties, soft- en hardware en elektronica.