In maart van dit jaar haalde Gates nog de derde positie op de ranglijst van rijkste personen ter wereld, maar volgens de lijst die Forbes vandaag heeft gepubliceerd, is William Gates III met een vermogen van 57 miljard dollar (39,5 miljard Euro) de rijkste Amerikaan. Hiermee is hij ook meteen de rijkste persoon op aarde. Gates streeft daarmee de belegger Warren Buffett voorbij. Het orakel van Omaha stond eerder dit jaar korte tijd bovenaan de ranglijst.

Larry Ellison, topman van Oracle, staat met 24 miljard dollar op de derde plaats. Op plek 11 staat Michael Dell met 17,3 miljard dollar. Hij wordt direct opgevolgd door Paul Allen (medeoprichter van Microsoft) met 16 miljard en Google-oprichters Sergey Brin en Larry Page met respectievelijk 15,9 en 15,8 miljard. Op de vijftiende plaats staat Steve Ballmer, de huidige Microsoft-roerganger. Hij is goed voor 15 miljard dollar.

Jeffrey Bezos van Amazon neemt de plek 33 voor zijn rekening met 8,7 miljard. Pierre Omidyar van eBay staat 54e, met een vermogen van 6,3 miljard. Steve Jobs, topman van Apple, staat op nummer 61 met een vermogen van 5,7 miljard dollar. Hij moet Eric Schmidt, algemeen directeur van Google, voor zich laten op plek 59. Schmidt is goed voor 5,9 miljard dollar.

Nieuw in de lijst is Mark Zuckerberg, de 24-jarige oprichter van Facebook.com. Met een geschat vermogen van 1,5 miljard dollar staat hij op plek 321 in de lijst. Hiermee is hij ook meteen de jongste persoon uit de lijst.