Bill Gates is 24 jaar lang de rijkste man op aarde geweest, totdat Jeff Bezos hem in 2018 van de troon stootte. De Amazon topman was op dat moment zo’n 160 miljard dollar waard. Amazon’s slechte derde kwartaal-resultaten zorgden ervoor dat Bezos zo’n 7 miljard dollar aan aandelen verloor. Het hielp ook niet dat Amazon’s clouddivisie geen deal kon sluiten met het Pentagon waardoor het 10 miljard dollar misliep. Microsoft heeft deze deal binnengehaald en daardoor steeg het aandeel met zo’n 48 procent.

Een andere tegenvaller voor Bezos dit jaar was ook nog eens de scheiding waar hij in was verwikkeld. De Amazon topman scheidde in april van z’n vrouw MacKenzie Bezos. De breuk ging gepaard met de grootste echtscheidingsregeling ooit (35 miljard dollar) en het maakte haar de drie na rijkste vrouw ter wereld.

Volgens de Bloomberg Billionaires Index staat Bezos met 109 miljard op de tweede plaats, net onder Bill Gates (110 miljard). Op nummer 3 staat nog steeds de Franse Bernard Arnault. MacKenzie Bezos is te vinden op plaats 23 (35 miljard).