Het einde van de dertien jaar durende heerschappij van Bill Gates als rijkste man ter wereld is aangebroken. Dat meldt althans de Mexicaanse financiële publicatie Sentido Común. Slim zou zijn vermogen het afgelopen jaar meer dan verdubbeld hebben, van 30 miljard naar 67,8 miljard dollar (ongeveer 49,8 miljard euro).

Dat is meer dan de 59,2 miljard dollar (ca. 43,3 miljard euro) die Gates op zijn bankrekening zou heben. Gates' vermogen nam met 'slechts' 9 miljard dollar toe, ten opzichte van de 50 miljard dollar die Forbes hem in 2006 toedichtte.

De verdubbeling van Slims vermogen is het gevolg van de gestegen aandelenprijs van zijn bedrijf America Movil. Aandelen van het bedrijf werden in het tweede kwartaal van dit jaar 26 procent meer waard. Volgens Sentido Común (Spaanstalig) komt het fortuin van Slim overeen met 8 procent van het bruto binnenlands product van Mexico.

Als Gates zijn vermogen gelijk wil brengen met 8 procent van het bbp van de Verenigde Staten, moet hij nog even sparen. Zijn vermogen zou dan 17 keer zo hoog moeten zijn, ongeveer 13 biljoen, zo meldt The Register.

De opmars van Slim was in april van dit jaar al zichtbaar op de Forbes-lijst van rijkste mensen ter wereld. Toen passeerde de eigenaar van Mexico's grootste telefoonmaatschappij al de toenmalig nummer twee, Warren Buffet, en kwam zijn vermogen uit op 53,1 miljard dollar. Gates' vermogen werd toen op 56 miljard dollar geschat.