Microsoft heeft net als zoekconcurrent Google een site opgetuigd waarbij Europeanen een vergeetverzoek kunnen indienen. Op deze manier kunnen Europeanen gebruikmaken van hun vergeetrecht, na de uitspraak van het Europese Hof van Justitie in mei. Mensen die willen dat Bing ze ook vergeet, moeten bewijs van hun identiteit overleggen en vervolgens aangeven wat er exact weggepoetst moet worden.

[ask]Heb je vragen over het vergeetrecht?[/ask]

Reden aangeven

In Europa is Bing een kleine speler. In totaal heeft Microsoft 2,5 procent van de Europese zoekmarkt in handen. Maar de uitspraak van het EU-hof maakt geen onderscheid in welke zoekmachines gehouden zijn aan het vergeetrecht, dus ook zoekmachines als Bing en Yandex moeten eraan geloven.

Om gewist te worden uit de zoekmachine - of in ieder geval een poging te doen, want Microsoft bekijkt net als Google per zaak of de aanvraag gehonoreerd wordt - moet je aangeven wat er verwijderd dient te worden en waarom. Je kunt dan als reden aangeven 'inaccuraat of onwaar', 'onvolledig of inadequaat', 'verouderd of niet meer relevant' of 'buitenissig of anderszins ongepast'.