Ook Bing doet een poging om de nieuwste zoekbelofte, real time search, uit te rollen. De Twitter-zoeker werd woensdag in een blogpost aangekondigd en is vooralsnog zeer beperkt.

"Als je zoekt naar een select groepje Twitteraars dan zie je hun laatste tweets in real time verschijnen in de zoekresultaten. Dus als je 'Kara Swisher Twitter','Kara Swisher Tweets' of '@karaswisher' intypt, dan krijg je het volgende resultaat."

Volgens The New York Times zal Bing de Twitter-updates elke 60 secondes verversen.

Al Gore

Bing kiest er voor om de nieuwe functionaliteit slechts toe te passen op een select groepje Twitteraars, zoals oud-presidentskandidaat Al Gore en Digg-oprichter Kevin Rose. "We indexeren om te beginnen een paar duizend Twitteraars. De keuze is voornamelijk bepaald door het aantal volgers en de frequentie van de tweets."

De veranderingen in Bing zijn alleen nog voor Amerikaanse gebruikers. Buiten de VS zit Bing nog in bèta. Door rechtbovenin de regio instellingen te wijzigen, kunnen ook Nederlanders de volledige versie van Bing gebruiken.

Lichte groei

Uit cijfers van StatCounter blijkt dat Microsoft sinds de introductie van Bing op 2 juni licht aan het groeien is op de Amerikaanse zoekmarkt. In april had Microsoft een aandeel van 7,81 procent, in mei was dat 8,23 procent. Wereldwijd steeg de zoekmachine van Microsoft van 3,08 procent (april) naar 3,18 procent (mei).