Microsoft gaat de algoritmes van Wolfram Alpha gebruiken om vooral de vragen over voeding, gezondheid en rekensommen beter te kunnen beantwoorden. "Dit staat precies op een lijn met ons bredere doel snellere en betere beslissingen mogelijk te maken."

Gebruikers krijgen bij een zoektocht naar bepaald voedsel naast de reguliere resultaten nu een tab met informatie over de voedingswaarde van het product. Daarnaast is er een Body Mass Index (BMI) calculator beneden in de pagina te zien. Ook daar komen de voedingswaarden terug.

Google

De integratie van Wolfram Alpha betekent dat Bing zich verder kan distantiëren van Google. Ook voor Wolfram is de deal gunstig. Er wordt op Wolfram Alpha vaak gezocht naar 'leuke dingen' zegt een woordvoerster tegen de New York Times. "Onze ontwikkelaars hebben zeker een gevoel voor humor, en dat is leuk en aardig, maar dat is niet echt nuttig."

"We zijn een zoekmachine voor gestructureerde data. Je kunt ons gebruiken voor allerhande complexe vergelijkingen over verschillende vakgebieden." Volgens de zegsvrouw komen bezoekers, na eerst de leuke dingen te hebben gedaan, uiteindelijk wel terug voor de bruikbare dingen.

Meerdere aanpassingen

De deal van Microsoft met Wolfram Alpha volgt op een serie aanpassingen die worden uitgerold. Waaronder bijvoorbeeld lokale weerberichten en verbeteringen aan Bing Maps.