Een kleine zes weken na de introductie van Bing is de 'beslissingsmachine' van Microsoft buiten de Verenigde Staten nog steeds in bèta. Functies zoals 'Travel' (het vergelijken en boeken van reizen) en geïntegreerde hoofdpagina's voor videocontent, nieuws en kaarten zijn alleen nog beschikbaar als de gebruiker voor de Amerikaanse versie kiest.

Ars Technica weet te melden dat Bing in Australië, Canada, China, Japan en het Verenigd Koninkrijk de komende weken de bètastatus verlaat. Alle zoekfuncties zijn dan beschikbaar voor die landen. In Canada is het bètalogo op de homepage al geschrapt, en is de kaartenomgeving in Bing geïntegreerd.

Nederland

Microsoft kan de Bing-geruchten voor deze vijf landen niet bevestigen. Derk Wagelaar, hoofd van de internetdivisie van Microsoft Nederland, kan ook nog niets concreets zeggen over de planning voor Nederland. "Beide zijn afhankelijk van de voortgang die wij boeken in de Verenigde Staten."

Uit cijfers van StatCounter blijkt dat Microsoft sinds de introductie van Bing op 2 juni gestaag groeit op de Amerikaanse zoekmarkt. In juni had Bing een aandeel van 12,9 procent en bleef daarmee Yahoo (10,15 procent) voor. Google is nog absoluut marktleider (74,99 procent).