Zoekmachine Bing breidt verder uit met een entertainment portal, waar naar muziek, films tv-shows en games kan worden gezocht. Daarbij is het mogelijk om veel muziek en tv-shows direct af te spelen in Bing zelf. Bing biedt de volledige Zune-catalogus van 5 miljoen liedjes, meldt het concern.

Muziek ontdekken

Het is geen volledige muziekdienst, maar een muziekontdekdienst, benadrukt Microsoft. Want na één keer volledig afspelen worden daarna alleen fragmenten van 30 seconden afgespeeld en kan de gebruiker de song kopen bij Zune, iTunes Store of Amazon's MP3 winkel. Naast muziek toont Bing ook teksten van songs.

Via de zoekmachine zijn ook tv-shows te zien en kunnen tientallen online games worden gespeeld. Het genieten van de multimedia in Bing is vooralsnog alleen voorbehouden aan Amerikanen. Vanuit Nederland worden de afspeelopties niet getoond of volgt een melding dat afspelen in deze regio niet mogelijk is.

Google muziekdienst

Bing is met zijn entertainment portal grote rivaal Google te snel af. Deze week meldde de Wall Street Journal dat Google plannen heeft om een muziekdienst te integreren in zijn zoekmachine. Maar dat project is nog niet bevestigd en staat op stapel voor later in het jaar.