Per direct toont Bing op een speciale bètapagina real time Twitter-zoekresultaten. Op de landingspagina staan trending topics. In de zoekresultaten staan mensen met veel followers hoger in de resultaten. Microsoft belooft spam, porno en retweets te filteren. Al langer toont Bing real time tweets van celebrities in de Amerikaanse versie van de zoekmachine.

Met Facebook werd een vergelijkbare deal gesloten, maar vooralsnog met minder impact. Alleen berichten die als 'publiek' worden geplaatst, gaan mee in de zoekmachine. Publieke berichten zijn relatief nieuw op Facebook, en nog weinig mensen plaatsen dergelijke berichten. Bij Twitter maakt vrijwel iedereen zijn of haar berichtenstroom openbaar.

Geen exclusieve deal

De overeenkomst tussen Twitter en Microsoft werd woensdag op de Web 2.0 Summit bekendgemaakt. Enkele uren daarna maakte Google bekend dat Bing geen exclusieve deal heeft. Google kondigt gehaast aan dat het ook toegang krijgt tot Twitters real time updates. Wel zal het nog enige maanden duren voordat Google de informatie zal tonen.

Beide zoekmachines indexeren de webpagina's van Twitter.com al langer, maar met een zekere vertraging. Door de deal met Twitter krijgen Bing en Google toegang tot net geplaatste berichten. Over de financiële achtergrond van de deals is niks bekendgemaakt.