Tijdens een persbijeenkomst op de Game Convention in Leipzig onthulde Sony woensdag een tv-tuner die de PS3 kan veranderen in een digitale videorecorder, zo meldt BBC News.

Met het apparaat – PlayTV for PS3 geheten – hebben gamers in ieder geval toegang tot gratis kanalen die zijn te ontvangen via het dvb-t signaal (dvb-t staat voor digital video broadcasting - terrestrial).

De tuner krijgt de beschikking over een elektronische programmagids (epg) die de programma's van de komende week op een rijtje zet. Gebruikers kunnen live televisie pauzeren en het ene programma opnemen terwijl ze een andere uitzending bekijken.

Opgenomen programma's kunnen via een wifi-verbinding worden gestreamd naar de PSP. Het is ook mogelijk de uitzendingen via een usb-kabel op te slaan op de handheld console.

Begin volgend jaar zal de tv-tuner beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje. Andere Europese landen en de rest van de wereld volgen later. De prijs van de PlayTV-tuner is nog niet bekend.