Op de gedoodverfde opvolger van de CD-ROM, de Digital Video Disc, past twee uur en vijf minuten aan hoogwaardig filmbeeld. Dat betekent dat je de ontknoping van de nieuwste Tarantino of Verhoeven net zult missen als je gebruik maakt van de allereerste draagbare DVD-speler van Panasonic. De twee NiMH-batterijen leveren namelijk bij zuinig gebruik maximaal twee uur vermogen.

Met de DVD-L 10 is het ook op andere vlakken 'afzien': de speler heeft het uiterlijk van een laptop, weegt 910 gram en is voorzien van een 5,8 inch uitklapbaar beeldscherm en twee ingebouwde speakers. De portable Panasonic ondersteunt geluidsweergave in Dolby Digital en DTS (Digital Theater Systems).

De DVD-L 10 beschikt over een 10-bits video digitaal-naar-analoog converter (DAC) voor een betere beeldweergave en een 96 KHz, 24-bits lineair audio DAC voor betere geluidsweergave van muziek-DVD's. Bediening van de speler gebeurt via het scherm.

De prijs voor de draagbare DVD-speler zal rond de 1300 dollar bedragen. De DVD-L 10 komt in de tweede helft jaar op de markt.

Panasonic heeft zich kennelijk niet laten afschrikken door de tegenvallende verkoop van DVD-spelers tijdens de Kerst – het seizoen waarin de consumenten traditiegetrouw nieuwe apparatuur aanschaft.

Meer recent nieuws over DVD:

DVD tussen droom en daad)

DVD-spelers blijken leesblind Intel voorspelt gouden bergen voor DVD