Het umts-product is door Bit ontwikkeld in samenwerking met Vodafone. Gebruikers krijgen de beschikking over een veilige verbinding met hun bedrijfsnetwerk of met internet. Het pakket bevat daarnaast ook standaard beveiligde e-mail.

"Voor onze klanten is het belangrijk om mobiel over een beveiligde verbinding te kunnen beschikken", meent Bit-directeur Michel van Osenbruggen. Voordeel van de oplossing van Bit en Vodafone is volgens Van Osenbruggen dat klanten mobiel hun bedrijfsnetwerk bereiken zonder internet te gebruiken.

Dit in tegenstelling tot een standaard umts-abonnement waarbij de communicatie met het bedrijfsnetwerk deels via het onbeveiligde internet verloopt. Ip-adrestoewijzing is bij standaardabonnementen dynamisch. Een alternatief is een zogenoemde cga-interconnectie: een vaste verbinding tussen de mobiele aanbieder en de apparatuur van de klant. Deze oplossing is echter erg duur, aldus Bit.

Bit heeft een cga-interconnectie aangelegd tussen het Vodafone-netwerk en het Bit-datacenter, wat een stuk voordeliger is. Verder is ook e-mail beveiligd via secure imap, een dienst waarmee Bit enkele maanden terug al kwam.

Firewall

De provider uit Ede kondigde overigens eerder deze week al aan dat het distributeur wordt van Sunbelt Software in Nederland. Bit is al geruime tijd distributeur van Kerio Technologies en maakte onlangs bekend dat Sunbelt Software het product Kerio Personal Firewall heeft overgenomen. Concreet betekent dit dat Bit per direct start met de verkoop van Sunbelt Kerio Personal Firewall.

In de loop van dit jaar zal Sunbelt ook Kerio Server Firewall weer op de markt brengen. Bit onderzoekt nog welke andere producten van Sunbelt Software interessant kunnen zijn voor zijn resellers in Nederland.