De koers van virtuele munteenheid BTC is na de opvallende piek dit voorjaar opnieuw flink aan het klimmen. Onlangs zorgde het sluiten van de ondergrondse marktplaats Silk Road nog voor een koersdip. Dat is nu hersteld en BTC is van 115 euro vorige week naar net geen 152 euro vandaag geklommen.

Tijdens de explosie dit voorjaar haalde de koers zelfs heel even 185 euro, maar dat was een kortstondige piek. Daarna zakte de koers in enkele dagen naar minder dan 50 euro. In september bleef hij vrij stabiel rond de 100 euro schommelen. De laatste weken is er weer een duidelijke groei te zien (zie grafiek hieronder).

China gaat voor BTC

De waarschijnlijke reden daarvoor is de groei van de Bitcoin op de Chinese markt. Techsite Wired merkt op dat de online zoekgigant Baidu sinds vorige week BTC accepteert. Het Chinese bedrijf draait diverse webdiensten waaronder een populaire zoekmachine en een marketingplatform. De Chinese Google geeft zelfs smartphones uit met een op Android-geënt besturingssysteem.

China staat al tijden op de tweede plaats als regio waar de P2P-client het meest wordt gedownload. Alleen in de VS wordt het pakket vaker gedownload. De Bitcoin-software werd in april, tijdens de BTC-boom, nog meer dan een half miljoen keer gedownload en vorige maand zakte dat naar 100.000. Dat zegt natuurlijk niet zoveel over het aantal daadwerkelijke miners, maar wel iets over de interesse van het grotere publiek in de software.

(Klik voor groot) Bron: Koersgrafiek via Bitcoinspot.nl