Dat synchroniseren van bestanden kan nu ook met de uitgebrachte gratis mobiele app voor Android. De makers van BitTorrent Sync beloven dat er binnenkort ook in ieder geval een iOS-app verschijnt. Tot die tijd kunnen gebruikers de desktop bèta-versie (Windows, Mac OS X en Linux) van de synctool alvast downloaden en verder testen. Nieuw daarbij is onder meer de mogelijkheid om oude versies van bestanden te behouden.

Sync moet met behulp van p2p-technologie persoonlijke bestanden synchroniseren tussen verschillende pc’s en mobiele apparaten. Dat betekent dat bestanden nooit op één plek staan opgeslagen maar op basis van het peer-to-peer-netwerkmodel functioneert.

Remote back-up

Met de tool kan bijvoorbeeld een remote back-up van grote mappen of persoonlijke media worden gemaakt. De file-sharingclient bracht de tool eind april uit als alpha en hoopte toen op gebruikers die willen helpen bij het testen van de tool.

Uit die testfase, waarbij volgens BitTorrent al 8 petabytes aan data is gesynchroniseerd, blijkt dat gebruikers vooral behoefte hadden aan het syncen op mobiele apparaten en archivering. Naar die wens is geluisterd, schrijft BitTorrent op zijn blog. Naast enkele andere kleinere features zijn er ook weer een aantal bugs uit de synctool gehaald.