Het aantal downloads van torrents via Mininova is gezakt tot 5 procent van het niveau van voor de 'opschoonactie' waartoe de torrentsite zich door een vonnis gedwongen zag. Vóór het verwijderen van door gebruikers geuploade torrents op 26 november telde Mininova 10 miljoen gedownloade torrentbestanden per dag. Dat is eind januari gezakt naar ongeveer een half miljoen, becijfert onderzoeksbureau Envisional in een rapport (PDF).

Het aantal beschikbare torrents is ook flink gedaald: van 1,3 miljoen naar minder dan 10.000 - legale - torrents. Envisional houdt voor rechthebbenden de inbreukmakende content op Mininova in de gaten.

Totale Bittorentverkeer gelijk

Op het totale Bittorrentverkeer had het wegvallen van Mininova volgens Envisional weinig invloed. Voor eind november was Mininova met dagelijks 4 miljoen unieke bezoekers de populairste torrentsite ter wereld. Dat is nu weer The Pirate Bay.

Die bekende torrentsite ziet volgens Envisional zijn bezoek sinds eind november met 46 procent stijgen. Ook BTJunkie is gegroeid met 46 procent. Bezoek aan sites als Isohunt en Torrentz.com steeg met 29 procent. Monova profiteert van zijn gelijkende naam en heeft zijn bezoekcijfersin januari verdubbeld.

Uit de top 10

Mininova valt waarschijnlijk eind deze maand weg uit de top 10 van populairste torrentsites, meldde p2p-nieuwssite Torrentfreak onlangs al. Het bezoekersaantal voor Mininova ligt nog op ruim 600.000 websurfers per dag.