Financiële details over de overname van ISEC7 en de Blackberry activiteiten van Hencke Systemberatung zijn niet bekend gemaakt. De overname is betaald in cash en aandelen, en bedraagt in totaal 'meer dan 10 miljoen' euro, zegt GPXS-ceo Jeroen Mol in een toelichting.

Door de overname krijgt GPXS de beschikking over meer ontwikkelaars, verklaart Mol. "We hebben enorm tekort aan skilled and experienced staff."

GPXS ontwikkelt software die bedrijven helpt om de mobiele e-mailapparaatjes van Blackberry te beheren. Daarnaast treedt de onderneming op als outsourcer van de Blackberry Enterprise Server, de software die ervoor zorgt dat e-mail op de apparaten belandt. Ook ontwikkelt het software voor Blackberry's, bijvoorbeeld een applicatie waarmee gebruikers e-mail kunnen uitprinten of software die een backup van de berichten opslaat.

Prolin

Ceo Mol stond eerder aan de wieg van Prolin, een bedrijf dat in 1997 voor zo'n 46 miljoen euro is overgenomen door HP. Rond de millenniumwisseling investeerde Mol fors in internet startups, waarbij succes vaak uitbleef.

GPXS kondigde eind vorig jaar een beursgang aan. De beursgang is eerder uitgesteld omdat de firma wilde wachten totdat de internationale kredietcrisis zou zijn bekoeld. De beursgang komt er binnenkort aan, zegt Mol.