Research In Motion (RIM) stelt dat de hype rondom de Iphone eraan bij heeft gedragen om multifunctionele handsets onder de aandacht te brengen. "Wij denken dat de aandacht voor de Iphone heel erg positief is voor ons", zegt een topman van RIM, Jim Balsillie, in een conference call.

Het bedrijf heeft het afgelopen kwartaal 1,2 miljoen nieuwe abonnees kunnen bijtekenen, waardoor het totaal aantal Blackberry-bezitters wereldwijd uitkomt op 9 miljoen. RIM ziet vooral een sterke groei in India.

Dat het goed gaat met RIM blijkt niet alleen uit de vele nieuwe abonnees, maar ook uit de verkoop- en winstcijfers. De omzet bereikte in het eerste kwartaal een recordhoogte van 1,08 miljard dollar, een groei van 76,5 procent in vergelijking met een jaar eerder. De nettowinst is gestegen met 73,2 procent naar 223,2 miljoen dollar.

De verwachting van RIM is dat er in het tweede kwartaal nog meer records gebroken gaan worden. RIM voorspelt dat er in het tweede kwartaal nog eens 1,3 miljoen abonnees bij zullen komen en dat de omzetverkoopcijfers weleens op 1,3 miljard dollar kunnen komen te liggen.

Ook verwacht het bedrijf dat het in het tweede kwartaal nog meer Blackberries gaat verschepen, van 2,4 miljoen in het eerste kwartaal naar 3 miljoen in het tweede kwartaal.