Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van RIM. De cijfers zijn voorlopig omdat er, net als bij Apple, Dell en andere it-bedrijven, een onderzoek gaande is naar mogelijk fraude met opties.

RIM behaalde in het derde kwartaal zijn fiscale jaar 2007 een omzet van 835,1 miljoen dollar. Dat is 26,8 procent meer dan in het voorgaande kwartaal en 49 procent meer dan in hetzelfde kwartaal in 2006.

Aan het einde van het derde kwartaal had het bedrijf ongeveer zeven miljoen Blackberry-gebruikers. In de afgelopen maanden werden hier 875.000 gebruikers aan toegevoegd. Mochten er onregelmatigheden in de boekhouding worden aangetroffen, dan zal dat geen effect hebben op de omzet en het aantal gebruikers, zo heeft RIM laten weten.

Wel wordt mogelijk de winst nog aangepast. In het afgelopen kwartaal kwam de voorlopige winst uit op 176 miljoen dollar. Een jaar eerder was dat nog 120 miljoen dollar.

RIM is tot nu toe vooral gericht geweest op zakelijke gebruikers. Met de introductie van de Pearl, een Blackberry speciaal geschikt voor persoonlijk gebruik, probeert het bedrijf nu ook de consumentenmarkt te betreden.