Het netwerkprobleem van BlackBerry lijkt steeds erger te worden. Research in Motion (RIM) ondervindt nu ook problemen in de Verenigde Staten, meldt Reuters. Twitteraars melden daar nu ook problemen met het internetverkeer op hun BlackBerry. De Canadese nieuwszender CP24 meldt dat zelfs gebruikers in Canada, het thuisland van RIM, storingen ondervinden.

Het meest recente bericht van BlackBerry staat op Twitter en luidt: "We zijn ervan op de hoogte dat veel van jullie service-vertraging ondervinden. De service weer volledig beschikbaar maken is onze prioriteit nummer één."

De managing director van RIM, Stephen Bates, stelde woensdagochtend op het BlackBerry Innovatie Forum in Londen: "We dachten het probleem gevonden te hebben, maar dat blijkt toch niet het geval. We werken de klok rond om het probleem nader te onderzoeken. Excuses aan de gebruikers", zo meldt The Guardian.

Schadevergoeding?

Het communicatiebedrijf voor RIM, Hill & Knowlton, geeft tegenover Webwereld aan niet te weten of gebruikers een vergoeding krijgen voor de schade die (zakelijke) gebruikers oplopen door de storing. Het is in ieder geval wel een heel grote storing, stelt woordvoerder Diederik Huisman.

Het BlackBerry-netwerk ligt sinds dinsdag plat en is nu 29 uur offline. De storing begon door een fout in het noodsysteem van de core switch in het datacenter in Slough, Engeland. Door een fout werkte het noodsysteem niet naar behoren, met als gevolg dat miljoenen gebruikers in Europa, Afrika, Midden-Oosten, Argentinië, Brazilië en Chili geen gebruik meer konden maken van het Internetverkeer.