Het netwerk ging gisteren rond 12:00 uur 's middags offline. Research in Motion (RIM) publiceerde een officiële verklaring waarin het meldt dat het probleem veroorzaakt wordt door een 'core switch' in RIM's infrastructuur:

"Hoewel het systeem ontworpen is om in zulke gevallen terug te vallen op een back-up switch, werkte dit nu niet zoals bedoeld. Dit heeft als gevolg dat we kampen met een enorme achterstand in dataverwerking die zich heeft opgestapeld. We werken nu hard aan het wegwerken van die data en het repareren van onze normale service. We excuseren ons voor het ongemak."

Wereldwijd

Het falen van het back-upsysteem treft Europa, Afrika, het Midden-Oosten, maar ook India, Chili, Argentinië en Brazilië. Afgelopen maandag lag het netwerk er ook uit en werd pas na 20 uur hersteld.

Diederik Huisman, woordvoerder RIM in Nederland, zegt niet te weten wanneer het probleem is opgelost. Hij wacht op informatie vanuit het hoofdkantoor, maar geeft wel aan dat er hard gewerkt wordt aan het herstellen van de service.