Bij Blizzard is de afgelopen tijd een regen aan klachten binnengekomen over Peons4hire. Het bedrijfje overspoelt andere Wow-spelers met berichten over 'power leveling' en goudverkoop. Blizzard heeft genoeg van deze praktijken en heeft een aanklacht tegen Peons4hire bij de rechtbank ingediend.

De aanklacht is niet alleen bedoeld om Peons4hire te stoppen, maar ook als waarschuwing voor anderen die zich met dit soort dingen bezighouden. Onderdeel van de aanklacht is dat het bedrijfje onmiddellijk moet stoppen met al haar activiteiten. Als daar geen gehoor aan wordt gegeven, dan zullen verdere stappen worden ondernomen, zo waarschuwt Blizzard op haar forum.

Blizzard heeft in het verleden al meerdere malen opgetreden tegen spelers die World of Warcraft proberen te verzieken voor anderen. De recente 2.1.0 patch moet het voor spelers nog makkelijker maken om klachten in te dienen. Met de aanklacht tegen Peons4hire wil Blizzard meteen laten blijken dat de feedback van spelers serieus wordt genomen.

Dergelijke bedrijven verkopen virtueel geld voor echt geld. Hierdoor kan een speler zonder zich in te zetten makkelijk aan zeldzame spullen komen. Tevens kan een karakter tegen betaling 'ontwikkeld' worden, zonder dat de speler zich daar zelf mee hoeft bezig te houden.