Behalve de open source-applicaties zijn op OStatic 30.000 betaalde toepassingen te downloaden, zo meldt CNet. Verder is er een vraag- en antwoordforum en kunnen leden deelnemen door software te recenseren. De site is gebouwd in samenwerking met Vox Holdings.

Juiste moment

Om Malik, oprichter van de GigaOm-sites, wil met OStatic ontwikkelingen op open source-gebied volgen. "We maken het eenvoudiger om informatie te vinden over de verschillende open source-projecten", aldus Malik. Zo'n negen bloggers zullen relevant nieuws over de open sourcegemeenschap brengen.

Volgens Om Malik komt OStatic precies op het juiste moment, nu steeds meer bedrijven open source omarmen en de waarde van open sourcebedrijven omhoogschiet. "Denk bijvoorbeeld aan de recente overname van MySQL door Sun voor 1 miljard dollar", aldus Malik.

Concurrentie

Een van de eerste bijdragen aan de blog is van een open source-aanhanger, die zich afvraagt wat de nieuwe site toevoegt aan bestaande sites als SourceForge en Freshmeat. SourceForge geldt als de grootste verzamelplaats van open source-software, waar ruim 171.000 projecten zijn geregistreerd.

Een enthousiasteling beantwoordt de vraag over het bestaansrecht van OStatic. De blog zal open source nog meer mainstream maken, terwijl ook de samenwerking met het informatieve en uitgebreide netwerk GigaOm voordelen moet bieden.