Lyons bekende zondag dat hij schuilgaat achter het pseudoniem 'Fake Steve Jobs', nadat een journalist van de New York Times overeenkomsten vond tussen Lyons' werk voor Forbes en de teksten op het satirische blog. Lyons verklaarde dat hij het blog vorig jaar begonnen was om de draak te steken met het gebrek aan oprechtheid op het groeiende aantal blogs van directeuren.

Forbes.com bevestigt de identiteit van Lyons en plaatste een videointerview met de journalist op zijn site. Lyons verklaarde dat hij liever nog iets langer anoniem gebleven was, maar dat hij zich tevens realiseerde dat zijn identiteit ooit zou uitkomen. "Ik hoop dat het feit dat mensen nu weten wie er achter het blog zit de pret niet bederft", aldus Lyons.

Tot de vaste lezers van het blog van Fake Steve Jobs, behoort ook Bill Gates, die onlangs zij aan zij stond met Steve Jobs tijdens een conferentie, en de lachers op zijn hand kreeg door te verklaren dat hij niet de nep-Steve Jobs was.

Fake Steve, ook bekend als 'FSJ' en 'El Jobso' gebruikte zijn blog onder meer om de draak te steken met de reputatie van de echte Jobs als veeleisende en arrogante manager. In november verschijnt een boek van Fake Steve, een satirische roman met de titel 'Options'.

Nu Lyons ontmaskerd is, verhuist het blog met ingang van maandag naar de website van Forbes, zo meldt Reuters.