"Ik zit thuis met de deur op slot en verkeer in grote angst", schrijft Sierra op haar blog. Naast meerdere bedreigingen op haar eigen blog en per mail, wordt Sierra ook op andere blogs onder vuur genomen. "Dit zijn blogs die door groepen van mensen worden onderhouden. Respectabele mensen, zoals Chris Locke die medeauteur is van het boek Cluetrain Manifesto." Overigens lijkt Locke al langer uit de gratie te vallen binnen de bloggers-gemeenschap. Zijn Rageboy-blog is harder en meer op de persoon, dat niet door iedereen wordt gewaardeerd.

Sierra heeft inmiddels de politie ingeschakeld. De reden voor de doodsbedreigingen zijn onbekend. De bedreigingen variëren van doodsverwensingen per mail tot en met het posten van een plaatje van een strop met een tekst erbij dat 'Sierra moet hangen'. Daarnaast wordt ze seksueel geïntimideerd en doen er meerdere plaatjes de ronde op internet waarbij wordt opgeroepen haar dood te schieten, te verstikken dan wel op te hangen. Sierra overweegt of ze haar blog überhaupt nog zal doorzetten.

Virtuele anonieme beledigingen zorgen er ook in Nederland voor dat bloggers stoppen. Zo waren de voortdurende online beledigingen teveel voor Volkskrant-columnist Bert Wagendorp.

"Ik heb geen zin me nog langer vrijwillig te onderwerpen aan aanvallen in de rug, valse verdachtmakingen, op de man gespeelde vuiligheid en getreiter van halvegaren. Iedereen doet maar wat hij niet laten kan, maar ik hoef het allemaal niet te lezen en ik stop in elk geval met het faciliteren van de shit. Of ik andere bijdragen ga plaatsen: de tijd zal het leren."

Groenlinks-politica Femke Halsema besloot eerder het reactiesysteem op haar blog dicht te gooien, nadat bezoekers van Geenstijl de site vervuilden. Inmiddels is het wel weer mogelijk te reageren op de site, maar worden de reacties in de gaten gehouden door moderators.