Eind april introduceerde Bol.com de mogelijkheid om tweedehands boeken te kopen en aan te bieden. De webwinkel is erg tevreden over de resultaten tot nu toe. "We hadden voor onszelf het streven om voor het einde van het jaar 100.000 titels tweedehands aan te bieden, maar daar zijn we nu al overheen", vertelt marketing directeur Michel Schaeffer tegenover Webwereld.

Ook aan de aanbodzijde is de groei sneller gegaan dan verwacht. "We begonnen met vier professionele aanbieders van boeken, nu zitten we op ongeveer honderd professionele aanbieders."

De meeste boeken komen echter van particulieren. "Ik denk dat een paar duizend particulieren inmiddels hun boeken hebben aangeboden", stelt Schaeffer. Inmiddels zijn er al tienduizenden verkocht, schat hij in.

Verkoop

Hoewel de winstmarge op tweedehands boeken voor Bol.com kleiner is dan op nieuwe boeken, is de winkel erg blij met de drukte die het tweedehands aanbod in de webwinkel veroorzaakt. "We zien duidelijk dat een groter aanbod leidt tot meer verkoop", aldus Schaeffer.

Het aanbod van particulieren loopt uiteen van hele populaire titels, zoals de boeken van Sonja Bakker, tot heel 'exotische titels'. Vooral de omloop van populaire titels gaat heel snel, aldus Schaeffer.

Mensen die boeken aanbieden bij Bol.com kunnen zelf hun prijs kiezen. "Sommige mensen gaan zelfs boven de nieuwprijs zitten. Dat kan ook." Als een tweedehands boek verkocht is, regelt Bol.com de betaling en dient de particulier zijn boek naar de koper op te sturen.