De vorige week gepresenteerde vernieuwde mobiele site van Bol.com is te vinden op m.bol.com. Op de site is het mogelijk producten te bekijken, vergelijken en bestellen.

Bol.com brengt voorlopig nog geen native apps uit voor iPhone, Android en andere mobiele platformen, zoals concurrent Wehkamp doet. "We willen de winkel op zoveel mogelijk platformen tegelijk brengen, of de telefoon nou een Android, iPhone of Nokia is", zegt Michel Schaeffer, marketingdirecteur bij Bol.com. "Dit is de makkelijkste manier om al die apparaten tegelijk te bereiken."

Overigens sluit Schaeffer de ontwikkeling van native apps niet uit. "Deze mobiele site is onze eerste grote stap in jaren. We kijken wel naar applicaties voor verschillende platformen, maar die moeten dan wel toegevoegde waarde hebben ten opzichte van de mobiele site."

Geen iDeal

Afrekenen op de mobiele site kan alleen via acceptgiro. Andere betaalmethoden, zoals iDeal en de creditcard, zijn om technische redenen nog niet beschikbaar, zegt Schaeffer, omdat gebruikers voor die betaalmethode worden doorgeleid naar sites buiten Bol.com. "Er moeten nog wat hobbels genomen worden om het voor de consumenten vriendelijke wijze in het betaalproces te krijgen."

Bol.com verwacht dat het in 2011 meer dan 1 miljoen euro omzet uit de mobiele omzet zal halen. "Het zal de komende jaren procenten, en misschien wel 10 procent van de totale omzet gaan uitmaken."