De webwinkel heeft daartoe overeenkomsten gesloten met 'grote en gespecialiseerde aanbieders' van tweedehands boeken waaronder Joot in Amsterdam, De Wijze Uil in Ernst, Boek2 in Utrecht en Henk van der Burg in Rotterdam. "We bieden aanbieders heel veel toegevoegde waarde", zegt directeur Daniel Ropers, die daarmee onder meer doelt op de grote klantenkring.

Als een gebruiker een boek zoekt, zal hij de keuze krijgen tussen een nieuw of gebruikt exemplaar, aldus het webwarenhuis. Bol.com gaat met het tweedehands assortiment de concurrentie aan met advertentiesites waarop nu tweedehands boeken worden aangeboden.

Om aan de tweedehands boeken te komen, neemt Bol.com ook gebruikte boeken van consumenten over. "In principe komen alle boeken vanaf 1969 die voorzien zijn van een isbn-nummer in aanmerking", aldus Ropers.

Bol.com biedt nu ongeveer één miljoen nieuwe en enkele tienduizenden tweedehands boeken aan. Ropers streeft ernaar om binnen een jaar de grootste winkel voor tweedehands boeken te zijn.