De providers FlamingoTV en Telbo besloten om de toegang tot Geenstijl af te sluiten nadat het weblog persoonlijke documenten van de pc van Ernst Wesselius, officier van justitie op Bonaire, publiceerde.

Directeur Ricardo Vos van FlamingoTV zegt tegenover de Wereldomroep dat hij geen spijt heeft van de maatregel. Er werd gekozen om Geenstijl te blokkeren omdat niet duidelijk was hoe het weblog aan de documenten van Wesselius is gekomen, zo schrijft de Antilliaanse krant Amigoe.

De providers gaan er vanuit dat Geenstijl in de computer van de officier van justitie heeft ingebroken. Het weblog wist naar eigen zeggen de hand te leggen op een groot aantal persoonlijke documenten via het p2p-programma Limewire.

Wesselius zegt dit programma nooit op zijn pc te hebben gebruikt. Volgens Dominique Weesie van Geenstijl had hij echter wel Kazaa op zijn computer staan. Hij ontkent dat ze de computer van Wesselius hebben gehackt. "Daar houden wij ons niet mee bezig."

De documenten kunnen ook zijn uitgelekt toen de pc bij een reparateur was nadat het begin dit jaar was gecrasht. De stukken zouden daarbij later via een uitwisselingsprogramma zijn aangeboden.