Na het escalerende arbeidsconflict bij Atos Origin zet nu ook Getronics de hakken in het zand. De directie van het bedrijf, sinds vorig jaar eigendom van KPN, heeft deze week de cao-onderhandelingen met de verschillende vakbonden tot nader order opgeschort. En net als bij Atos ligt het speelveld ergens tussen de 2 procent en 3,5 procent loonsverhoging.

Getronics biedt weliswaar 3,3 procent, maar daarvan is een gedeelte variabel, afhankelijk van wel of niet gehaalde targets. Bovendien is die variabele regeling aanzienlijk aangescherpt: eerst begon de 'bonusteller' te lopen bij 60 procent van de behaalde targets, in het nieuwe voostel pas bij 90 procent.

Targets pas naderhand

Zonder de incentive-regeling loopt de minimum loonsverhoging terug tot 2 procent, zo stellen de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie.

"Als compensatie voor de inflatie, productiviteitsstijging en persoonlijke groei is dit echt beneden alle peil en verre van marktconform", aldus Huug Brinkers, vakbondsbestuurder van De Unie, tegen Webwereld. "De nieuwe situatie is op z'n best even goed als de oude, maar in de praktijk gaan veel mensen er op achteruit."

Kritiek hebben de bonden bovendien op het aanscherpen van de incentive-regeling. En dat 'terwijl de huidige ruimere regeling al niet naar behoren functioneerde'. "Het was al een rommeltje, waarbij targets regelmatig pas naderhand, met terugwerkende kracht, werden vastgesteld", zo stelt Brinkers. "Daarmee hebben ze een brevet van onvermogen verdiend."

Duimschroeven

De bondsbestuurder vindt het in dat licht dan ook 'onbegrijpelijk' dat Getronics de bandbreedte nu wil afknijpen van tussen de 60 en de 100 procent van de targets naar tussen de 90 en de 100 procent. Daarmee draait het bedrijf slechts 'de duimschroeven aan'."Dat wordt natuurlijk een drama. Als je al niet in staat bent op een A4'tje te dansen, dan moet je niet willen dansen op een postzegel", aldus Brinkers.

Het argument van de directie dat er geen financiële speelruimte is voor een genereuzer cao, gaat er bij Brinkers niet in. "We hebben inzage gehad in de cijfers, samen met de financiële commissie van de COR [Centrale Ondernemingsraad, red.], en zijn beide van mening dat het niet tot financieel onaanvaardbaar risico zou leiden. Dat is écht onzin."

Volgens Brinkers vallen de looneisen van de bonden in het niet bij de grondige reorganisatie bij Getronics, waardoor 'een afdeling met 3500 mensen in de etalage staat' en het bedrijf een consultancytak wil opzetten. Brinkers: "De extra loonstijging die we willen is maar een fractie van de hele ombuigoperatie die ze voornemens zijn uit te voeren."

Bonden juist weigerachtig

Jan Timmer, vicepresident Human Resources bij Getronics, bevestigt tegenover Webwereld dat de directie de onderhandelingen heeft opgeschort, maar juist omdat de bonden de hakken in het zand zetten. '" Eerst waren we in onderhandelingen over de variabele regeling en eisten de bonden dat de oude regeling nog naast de nieuwe zou blijven bestaan. Daar kunnen we over praten. Maar later bleek dat ze helemáál niet meer willen praten over de variabele regeling, omdat ze dat intern met hun achterban niet rond krijgen."

Getronics zal binnenkort bekend maken of de onderhandelingen weer worden opgestart of afgebroken. Timmer: "Wij zijn nu intern knopen aan het tellen en zullen binnen enkele weken een besluit nemen of het zin heeft om verder te praten."