De online marktplaats voor sparen en lenen maakte dinsdag bekend dat het de site wil onderbrengen bij een andere financiële instelling die is aangesloten bij een bedrijf van een van de aandeelhouders van Boober. Dat bedrijf zou wel beschikken over een AFM-vergunning die nodig is om te bemiddelen in kredieten.

"De brief waarin we dit bekendmaken valt woensdag bij de AFM in de bus", zegt Boober-directeur Guus Drijver. "We vinden dat we daarmee aan de voorwaarden voor een vergunning voldoen." Drijver wil de naam van het bedrijf dat Boober gaat onderbrengen niet noemen. "Het is geen grote bank of verzekeraar, maar wel een gerespecteerde partij met een AFM-vergunning."

Vorige week spande Boober een kort geding aan tegen de AFM. De toezichthouder stelt dat de p2p-leensite een vergunning nodig heeft. De rechtbank in Rotterdam oordeelde deze week dat Boober per donderdag moet stoppen als het niet onder een AFM-vergunning opereert.

Boober hoopt met de oplossing via een ander bedrijf toch door te kunnen gaan. AFM-woordvoerster Drea Berghorst dinsdagavond: "Je kan niet zomaar onder een andere vergunninghouder aan de slag blijven. Daar moeten we opnieuw naar kijken."

Een beslissing van de AFM daarover gaat er volgens haar zeker niet voor donderdag komen. "De veronderstelling dat Boober hiermee een oplossing heeft gevonden is ons inziens niet juist", aldus Berghorst.