Het vermeende slachtoffer, Danny Williams, zag zijn broekzak 15 seconden lang in brand staan. "De vlammen kwamen tot aan mijn borst", luidde zijn commentaar aan televisiekanaal Channel 2 uit Atlanta. Williams meent dat zijn anderhalf jaar oude iPod Nano de brand had veroorzaakt.

Williams was nog eens extra geschrokken omdat hij werkt in een kiosk op het Atlanta International Airport. "Als de beveiliging mijn broek had zien roken, konden ze denken dat ik een terrorist was".

De dunne iPod-speler gebruikt eenzelfde soort lithium-batterij als de laptops die zijn teruggeroepen vanwege brandgevaar. Volgens Williams had producent Apple hem gevraagd zijn iPod terug te sturen, zodat deze kon worden vervangen. Zijn moeder informeerde echter de sensatiezender Channel 2, omdat zij vermoedde dat dit niet de enige brandgevaarlijke iPod is.

Channel 2 stuurde Apple foto's van de afgebrande iPod. Het bedrijf wilde niet aangeven of het probleem vaker voorkwam en weigerde ieder commentaar op de Williams' brandende broekincident.