Cicarelli en haar vriend Tato Malzonin klaagden Youtube aan, nadat de in augustus 2006 door paparazzi gemaakte opnamen op Youtube verschenen. Youtube ondernam nog verwoede pogingen om de video te verwijderen, maar gebruikers bleven de beelden weer online zetten, zo meldt Ars Technica.

In eerste instantie stelde een Braziliaanse rechter het stel in het gelijk. Hij gebood zelfs dat Youtube offline gehaald moest worden, maar Brazilië kon dit juridisch gezien niet afdwingen. Vervolgens werd de site geblokkeerd, maar ook deze beslissing werd teruggedraaid.

Cicarelli moet nu de kosten vergoeden van de gedaagden. Youtube, Globo Comunicações e Participações en Internet Group do Brasil ontvangen bovendien elk 5000 dollar schadevergoeding van Cicarelli. De rechter verwierp de claim van het stel dat hun privacy geschonden was, omdat ze zelf bewust seks hadden op een openbaar strand.

Bhumibol

Een andere opsteker voor Youtube komt uit Thailand. Daar verklaarde Communicatieminister Sitthichai Pookaiyaudom dat het land de toegang tot Youtube weer open zal stellen, zo meldt Ars Technica. Zo lang Youtube 'ongepaste' video's blokkeert, kunnen Thaise kijkers de site weer gebruiken, aldus de minister.

Thailand blokkeerde de toegang tot Youtube begin april, nadat er 'beledigende video's' verschenen met koning Bhumibol in de hoofdrol. Zo werd hij onder andere als aap afgebeeld en werden er voeten getoond naast zijn beeltenis, een strafbaar feit in Thailand.